Čak 80 odsto poslodavaca ne isplaćuje regres

Bez autora
Apr 14 2010

Više od 52 odsto poslodavaca u RS ne poštuje Zakon o radu, dok 80 odsto poslodavaca ne poštuje obavezu isplate regresa. Ovo su alarmantni podaci. Mora se uraditi sve da se s tim prestane i da se Zakon o radu u RS poštuje. Radi se o velikom procentu kršenja radničkih prava u RS. Vlada je prihvatila da budu pojačane inspekcijske kontrole i da se svi usmjerimo ka tome da se prestane s kršenjem radničkih i sindikalnih prava. Glavna republička inspektorka rada Radmila Puzić izrazila je očekivanje da će Sindikat pomoći Inspektoratu kako bi Inspekcija rada pojačala nadzor nad poslodavcima koji ozbiljno krše prava radnika u RS.

Čak 80 odsto poslodavaca ne isplaćuje regresViše od 52 odsto poslodavaca u RS ne poštuje Zakon o radu, dok 80 odsto poslodavaca ne poštuje obavezu isplate regresa, izjavila je generalni sekretar Saveza sindikata RS Velka Odžaković.

"Ovo su alarmantni podaci. Moramo uraditi sve da se s tim prestane i da se Zakon o radu u RS poštuje. Radi se o velikom procentu kršenja radničkih prava u RS. Vlada je prihvatila da budu pojačane inspekcijske kontrole i da se svi usmjerimo ka tome da se prestane s kršenjem radničkih i sindikalnih prava", rekla je Odžakovićeva nakon sastanka predstavnika Sindikata i Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Glavna republička inspektorka rada Radmila Puzić izrazila je očekivanje da će Sindikat pomoći Inspektoratu kako bi Inspekcija rada pojačala nadzor nad poslodavcima koji ozbiljno krše prava radnika u RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik